Software ontwikkeling

Bekend met de term "dynamische software"? Wellicht nog niet. Het is dan ook wenselijk dat men over software beschikt dat dynamisch is opgebouwd. Echt waar.

Aangezien men waarschijnlijk altijd zou willen inspelen op de dynamisch markt. Vraag en aanbod. Betekent dat dat de software daar ook voor ingericht dient te zijn. Want indien dat niet het geval is, blijft men eindeloos doorontwikkelen en loopt men tegen grote problematiek aan. Dat is gewoon niet nodig.

Gezien onze ervaring binnen de maatschappij, zijn ons een aantal dingen opgevallen. En dat zijn de eindeloze kosten aan software ontwikkeling die daar mee gepaard gaan. Dit slaat compleet nergens op en loopt vaak totaal uit de hand.

Hoe het dan wel moet? Software dient op een bepaalde manier ontwikkeld te worden, zodat er doorgaans zo min mogelijk aan gesleuteld hoeft te worden en en het liefst onderhoudsvrij. Want wanneer men een auto koopt en er het één en ander aan wilt laten veranderen, dan weet men op voorhand toch ook wat dat gaat kosten? Inderdaad. Zou hoort dat ook te zijn met software ontwikkeling. Houdt de juiste dynamiek er in!

Behoudt liquiditeit

Om het eenvoudig te beredeneren, gebruiken we het voorbeeld van een auto. Een auto zit op een bepaalde manier in elkaar. Dat zijn feiten. Wanneer men de auto verder wilt gaan bewerken naar de wens van het hart, dan weet men of in ieder geval een specialist, hoe dat moet. Er is verder geen bijzonder uitzoek werk meer voor nodig.

De basis staat namelijk al vast. Vervolgens kan men de juiste dynamiek er op loslaten en weet men exact wat het eindresultaat zal zijn.

s